Kinezológiai Tapasz

KINESO TAPE

m55A Kinezio Tape egy Japánban kifejlesztett, a szervezet öngyógyító folyamatait aktivizáló, kémiai hatóanyagmentes, gyors és hatékony terápiás eljárás. Hatékony manuálterápiás kezelés mellett, hogy segítse a a csigolyák jó helyen tartását.

Attól, hogy egy csigolya visszakerül az eredeti helyére azt ott is kell tartani. Ahhoz, hogy ez sikerüljön helyes tartásra van szükség ami valljuk meg sokszor elég nehéz. Folyamatosan figyelni kell a jó testtartásra és ha elengedjük magunkat már is felvesszünk egy olyan tartást ami visszairányítja a csigolyáinkat rossz irányba.

Kinesio tape segít megerősíteni a csigolya melletti izmokat, hogy azok a jó helyen maradjanak. Egy ragasztás akár 3-5 napig is kitart és észrevétlenül, mindenféle megerőltetés nélkül helyreállítja a szervezet egyensúlyát. A szalag mechanikája hasonlít a bőréhez ezért a mindennapi rutint nem gátolja. Jobb közérzetet és nagyobb teljesítőképességet biztosít.

Alkalmazható:

  • Sportsérülések (Pl: húzódások, szakadások gyorsabb regenerálódás érdekében).
  • Meszesedés esetén ( Meszes ízületeket nem lehet manuálterápiával kezelni, de a csigolyák elcsúszását a tape segítségével eredeti helyére tudjuk rakni)
  • Ízületi túlmozgás esetén
  • Csontritkulás esetén
  • Gerincferdülés esetén (manuálterápia és gyógytorna mellett)