Kismama Masszázs

Időtartam: 50perc

A Terhesség nagyon szép időszak egy nő életében, de a testet nagyon megviseli. 12 hetes kortól vállalok kismamákat a terhességi fájdalmak csillapítása érdekében (kivéve veszélyeztetett terhesség).

A Terhességet 3 trimeszterre osszuk:

  • Trimeszter 1-12 hétig tart. Ebben az időszakban a legnagyobb az esélye a terhesség megszakadásának. Ilyenkor bármifajta megerőltetés, fizikai terhelés vetélést okozhat. Ezért nem vállalok semmiféle masszázst az első 12 hétben.
  • Trimeszter 12-24. hétig tart. A magzat fejlődése és életfunkciói már könnyen figyelemmel tarthatók. A legtöbb terhes nő ilyenkor energikusnak érzi magát. Megjelennek a terhesség első fizikai jelei, illetve megindul a súlygyarapodás. Ebből az okból kifolyólag, elkezd fájni a hát és ebben segít a masszázs.
  • Trimeszter 24-40. hétig tart A legnagyobb mértékű súlygyarapodás. A magzat súlya is rohamosan gyarapodik,  ilyenkor akár 28grammot is nőhet naponta. Ez az időszak valóban terhesség, hisz az anyukák számára meglehetősen komoly fizikai tünetek jelentkeznek. A hátfájdalom jelentős, hiszen egész nap egy plusz súlyt kell cipelni a leendő anyukáknak.

A masszázs felülve, illetve oldalra feküdve történik vagy abban a pózban, ami a legkényelmesebb a kismamának.