Kinezio Tape + Flossing

Kinezio TapeA Flossing kezelést egy gumiszalag segítségével végzem. Nagyon gyors regenerációra képes az izmokban és a fasciákban. A szalagot a kezelt izomra kb. 80%, annak az agonistájára 20% erősséggel feszítem rá. A Flossing gumiszalag 3x 2 percig van az adott területen.

A Kinezio Tape egy Japánban kifejlesztett, a szervezet öngyógyító folyamatait aktivizáló, kémiai hatóanyagmentes, gyors és hatékony terápiás eljárás. Hatékony manuálterápiás kezezelés mellett, hogy segítse a a csigolyák jó hejen tartását.

Attól, hogy egy csigolya visszakerül az eredeti helyére azt ott is kell tartani. Ahhoz, hogy ez sikerüljön helyes tartásra van szükség ami valjuk meg sokszor elég nehéz. Folyamatossan figyelni kell a jó testtartásra és ha elengedjük magunkat márt is felvesszünk egy olyan tartást ami visszairányítjsa a csigolyáinkat rossz irányba.

Kinesio tape segít megerősíteni a csogolya melletti izmokat, hogy azok a jó helyen maradjanak. Egy ragasztás akár 3-5 napig is kitart és észrevétlenül, mindenféle megeröltetés nélkül helyreállítja a szervezet egyensúját. A szalag mehanikája hesonlít a bőréhez ezért a mindennapi rutint nem gátolja. Jobb közérzetet és nagyobb teljesítőképességet biztosít.

Allkalmazható:

  • Sportsérülések (Pl: húzódások, szakadások gyorsabb regenerálódás érdekében.
  • Meszesedés esetén ( Meszes izületeket nem lehet manuálterápiával kezelni, de a csigolyák elcsúszását a tepe segítségével eredeti helyére tudjuk rakni)
  • Izületi túlmozgás esetén
  • Csontritkulás esetén
  • Gerincferdülés esetén (manuálterápia és gyógytorna mellett)