Himalája Só Masszázs

Időtartam: 60 perc

A só gyógyhatását már régóta felhasználják, hiszen olyan ásványi anyagokban és nyomelemekben bővelkedik,  ami rendkívül hasznos az emberi szervezet számára. Gyógyászati alkalmazásán kívül a kozmetikában is egyre nagyobb szerepet kap a só, mint az egyik legtermészetesebb szépítőszerünk.

A Himalája sót a királyok sójának tekintik. „Fehér aranyként” vagy az „élet sójaként” is ismert. A Himalája só 220 millió évvel ezelőtt az őstengerek kiszáradásakor keletkezett.

A Himalája só kristályszerkezete egyenletes, ezáltal bioenergetikailag igen kedvező a hatása.

Napjainkban 400-600 méter mélységben található a Himalája só.

Kézzel bányásszák és kézzel törik szét a sósziklákat a bányában. Majd megtisztítják, napon szárítják   és színük szerint válogatják a köveket. A sötétebb színűeket fürdősónak dolgozzák fel, a legtisztább kristályokat pedig kisebb darabokra aprítják (20-60 gramm),  majd sós vízben mossák, és a napon szárítják. Így jön létre a darabos kristálysó. További finomítási eljárások során jön létre a granulátum, a finomra őrölt forma használható hagyományos sózásra.

A Himalája kristálysó több mint 80 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz:

Hidrogén, Lithium, Beryllium, Bór, Szén, Nitrogén, Oxigén, Fluorid, Natrium, Magnesium, Aluminium, Silicium, Phosphor, Kén, Chlorid, Kalium, Calcium, Scandium, Titan, Vanadium, Chrom, Mangan, Vas, Kobalt, Nickel, Réz, Zink, Gallium, Germanium, Arsen, Selen, Brom, Rubidium, Strontium, Yttrium, Zirkonium, Niob, Molibdén, Technetium, Ruthenium, Rhodium, Palladium, Ezüst, Cadmium, Indium, Ón, Antimon, Tellur, Jód, Césium, Bárium, Lantán, Cer, Praseodym, Neodym, Promrthium, Samarium, Europium, Gadolinium, Terbium, Dysprosium, Holmium, Erbium, Thulium, Ytterbium, Lutetium, Hafnium, Tantal, Wolfram, Rhenium, Osmium, Iridium, Platin, Arany, Higany, Thallium, Ólom, Bismut, Polonium, Astat, Francium, Radium, Actinium, Thorium

A Himalája só gyógyító ereje:

  • természetes energiával tölti fel a testet, mely egész nap megmarad
  • természetes kiegyenlítő hatása van, beállítja a vérnyomást és egyensúlyba hozza a sav-bázis egyensúlyt
  • oldja az ízületi lerakódásokat, vesekövet, fogkövet
  • megakadályozza a fogkőképződést és a fogszuvasodást
  • csökkenti a káros szenvedélyek iránti vágyat
  • segít különböző bőrbetegségeken
  • eltávolítja a nehézfémeket a szervezetből
  • elpusztítja a bőrön élősködő gombákat és parazitákat.

A sóhoz különféle illóolajokat keverek, amellyel a vendéget tetőtől talpig végigmasszírozom.

Ezzel nemcsak a felső, elhalt hámsejteket távolítom el, de a mélyebb hámszöveteket is méregtelenítem vele, miközben a só magas nyomelem és ásványi anyag tartalma is felszívódik.

A masszázzsal segítjük a felszívódást, és a sós olajokkal együtt élénkítjük a vérkeringést. A só és az olajok felszívódása javítja  a sejt-anyagcserét és a faggyúműködést.  A kezelés során erősödik az immunrendszer, szépül, hidratálódik a bőr.